Σάββατο, Μαρτίου 24, 2007

playlist for recovery!

Τέλος λοιπόν με αυτό το mini-tour, το οποίο ήταν μοναδική εμπειρία, κι αυτό γιατί είχαμε την καλύτερη δασκάλα δίπλα μας. Φαντάσου να σου αφηγείται μέχρι και τη γνωριμία της με τον Jeff Buckley και άλλα όμορφα κουτσομπολίστικα!... Ο απολογισμός μόνος θετικός μπορεί να είναι. Συναυλίες καλές (ως επί το πλει) και η εμπειρία πολύ πλούσια. Και φυσικά κάτι τις κουραστήκαμε. Αυτά τα 700 χλμ. από Πάτρα για Θεσσαλονίκη (όπου πάλι μας περίμενε το χάος...) μας βγήκαν από τη μύτη. Ευτυχώς που η Dayna δεν ήτο καμία ντίβα από εκείνες τις περίεργες και δεν έδινε σημασία -εδώ δεν είπε τίποτα για τις (αναρίθμητες) λακούβες. Καθώς και για άλλα πολλά, τα οποία -για εμάς που ανήκουμε σε "ανώτερη" φυλή- θα ήταν άνετα αφορμές για να γκρινιάζουμε και να τα ψειρίζουμε και να χαλιόμαστε. Μεγάλο μάθημα.

Η επιστροφή λοιπόν επέβαλε αγορά CD (ναι, έχω βαρεθεί το downloading!) για ίσιωμα. Και ακρόαση των προηγούμενων αγορών που είχαν πάρει σειρά προτεραιότητας στο ράφι, καθ'ότι η μόνη μουσική που ακουγόταν εδώ μέσα ήταν ...Night On Earth (πρόβες γαρ!). Έχουμε και λέμε -και συνιστώ ανεπιφύλακτα:

Norah Jones - Not too late
Η μεγάλη επιστροφή.. 'νταξει, είναι το γνωστό μου κόλλημα! Εννοείται deluxe limited edition με δεύτερο DVD με βίντεοκλιπ και συνεντεύξεις και άλλο artwork κλπ. Σε στιγμές, πιο σκοτεινό και εσωτερικό. Περιέχει δύο κομματάρες ήδη classics: 'Sinkin' soon' (ο Tom Waits και ο Kurt Weill κάνουν πάρτυ) και 'My dear country' (πολιτικό επιτέλους με ειρωνικό στίχο για εκλογές και καλά).

Dayna Kurtz - Otherwise luscious life
Δεν το'χαμε, μας το χάρισε τώρα. Το πρώτο πρώτο album της, ζωντανή ηχογράφηση με μια ακουστική κιθάρα. Η γνωστή μαγεία...

Pearl Jam - Pearl Jam
Τι να πω... Θα μου την πέσει και ο
Χρήστος που δε γουστάρει μία. Ακόμα το'χουνε πάντως οι μπαγάσηδες!


Johnny Cash - Walking the line - The legendary Sun recordings (3 CD)
υπεράνω κριτικής...



Nightshift - Nightshift
Γεια σου Ζιούτο μου με τη φασαρία σου!

Κωνσταντίνος Δημητρίου - Καρναβάλια
Home made CD-R με τα εξωφυλλάκια του και τα όλα του, με post-rockίζοντες αναφορές (ρε γαμώτο σιχαίνομαι αυτό τον όρο), με σκοτεινή -πραγματική- ατμόσφαιρα και βασισμένο σε ποιήματα, χωρίς να πέφτει στη λούμπα της μελοποίησης και του τραγουδιού. Αναμένουμε την κυκλοφορία μαζί με το βιβλίο. Εύγε ξάδερφε!

Old House Playground - The whore and the dog
...έχει μείνει στο repeat.

Under Byen - Samme stof som stof
Παλιότερο, το'χε φέρει η Σοφία από τη Δανία, αλλά το ακούγαμε στο ταξίδι και ξέμεινε στο PC μου. Bjork στο πιο ακομπλεξάριστο, στο πιο ψαγμένο, στο πιο αβίαστο και πιο γλυκό. Παραμένει παρ'όλα αυτά πιο ωμό από τις ψιλοmainstream παραγωγές της παραπάνω κυρίας.

The Boy - 50 God damned songs
Το 'μουσικό κίνημα: (μαύρες) τρίχες' μεγαλουργεί! Τσεκάρετε. Μόνο σε συναυλίες και στο internet, στη σελίδα του Boy (δες links δεξιά). Και που το Σάββατο 31 Μαρτίου στο Bios, γύρω στις 11.30 το βράδι, παρουσιάζει με τα τρομερά κορίτσια του (όχι τη Mary) μια performance στα πλαίσια του όπα (1o φεστιβάλ performing arts). Θα πάμε βεβαίως βεβαίως!

Γιώργος Κοντραφούρης - Little daddy's blues
Ο δάσκαλος πάλι μεγαλούργησε. Κυκλοφορία από την αμερικάνικη Chicken Coup του "δύσκολου" Tony Monaco -θρυλικού παίχτη του hammond.

Grant Green - Ain't it funky now
Lonnie Smith - Think
Bobby Hutcherson - Happenings
Δεν γίνεται να πάω στο ταμείο με CD, αν δεν κρατάω τουλάχιστον ένα της αγαπημένης μου εταιρείας Blue Note. Ευχή μου κάποτε να αποκτήσω τουλάχιστον το 30% του καταλόγου της...

Είδα ότι οι λίστες είναι της μόδας τελευταία στα ελληνικά blogs, οπότε γιατί να μην κάνω κι εγώ το κομμάτι μου;

 
 
 
 
Edited by © bananiotis