Δευτέρα, Νοεμβρίου 17, 2008

the one and only Baby Dee

Ναι, θα είμαστε το opening act στην καλή μας Baby Dee!... Κάτι παραπάνω δηλαδής -χρονικά- από opening act, υπολόγισε καμιά ωρίτσα σετ. Και μην περιμένεις κόσμο και λαό πάνω στη σκηνή. Πιστοί στο πνεύμα της βραδιάς, κάτω από το όνομα Night On Earth θα κάνουμε ειδική εμφάνιση ντουέτο στυλ (Κωστής και Σοφία, πιάνο και γαλλικά). Και συγκεκριμένα για δύο βραδιές, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Νοεμβρίου. Στο Μουσικό Σπίτι Δίαυλος στο Κουκάκι (Δράκου 9, πεζόδρομος έξω από τη στάση μετρό Συγγρού-Φιξ). Γύρω στις 21.30. Εισιτήρια προπωλούνται στο www.i-ticket.gr και στο Vinyl Microstore και κοστίζουν 20 ευρώ.

Όσο για τη Baby Dee, τι να πρωτοπεί κανείς... Είναι σίγουρα μια μουσική παράσταση που αξίζει να δεις, να έχεις μια φορά την εμπειρία. Αντιγράφουμε κάποια λόγια από την "εξομολόγησή" της (ολόκληρη εδώ): "Γεννήθηκα αγόρι στο Clevelant του Ohio, θυμάμαι έναν πατέρα που εργαζόταν ώς πυροσβέστης στην τοπική υπηρεσία και ώς εμπρηστής μέσα στο σπίτι. Το θετικό βέβαια ήταν ότι δέν τον βλέπαμε σχεδόν ποτέ, φυσικά και εμείς επιδιώκαμε να μήν μας βλέπει, η οπτική επαφή πάντα αρκούσε για το ξύλο που επακολουθούσε. [...] Μετά από προσπάθειες πολλές και γκρίνια, έρχεται επιτέλους στο σπίτι ένα πιάνο, το 'deal' ήταν καλό, το πιάνο ήταν φτηνό και την εποχή εκείνη έλειπε από το σπίτι ένας 'μπουφές', τόσο φτηνό μπουφέ δύσκολα έβρισκε κανείς... Δέν σηκώθηκα σχεδόν ποτέ από το πιάνο και το σπίτι έμαθε τελικά χωρίς μπουφέ... [...] Το 1972, 19 ετών πιά, εγκαταλείπω την οικογενειακή 'θαλπωρή' και βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη, με ιδέες πολλές και όραμα...
Αγοράζω μία αποκριάτικη στολή αρκούδας και μία κακόμοιρη άρπα και κατευθύνομαι στο Central Park, αγαπούσα την άρπα αλλά δέν ήξερα να παίζω. Βέβαια, οι άνθρωποι είναι πολύ επιεικείς με μιά αρπίστρια-αρκούδα, έτσι η αρκούδα έβγαζε βαρβάτο μεροκάματο και με αυτό εγώ έπινα μπύρες. Από τη φύση της ζώο ματαιόδοξο, η αρκούδα βρέθηκε την περίοδο εκείνη στο Παρίσι, εκεί ονειρεύεται να πάει κάθε αρκούδα που σέβεται τον εαυτό της, εκεί άνθρωποι παράξενοι και εξωτικοί τρέφουν για τις τέχνες εκτίμηση βαθιά, εκεί οι αρκούδες-καλλιτέχνες περιβάλλονται με περισσή στοργή και φράγκα.
Επιστρέφω στη Νέα Υόρκη, η αρκούδα είχε καταντήσει αλκοολική από τις μπύρες και έπρεπε να αλλάξω καριέρα άμεσα.
Την εποχή εκείνη πήγαινα σε μία Καθολική Εκκλησία στο Bronx και έπαιζα εκκλησιαστικό όργανο, όταν μου προσφέρανε δουλειά δεν το πολυσκέφτηκα, δούλευα με την παιδική χορωδία της γειτονιάς και διεύθυνα τις λειτουργίες. Δέκα ολόκληρα χρόνια παρέμεινα στην Εκκλησία, μεγάλο σχολείο...
Αλλάζω φύλο, εγκαταλείπω το σπίτι του Θεού και κατευθύνομαι στο Τσίρκο... Μια performer εν ονόματι "Εύφλεκτη Κίβα" (Combustible Kiva), που έκανε σόου με φωτιές, φεύγει αιφνιδίως από το sideshow του Coney Island επειδή ο γιος της κατάπιε ένα μπουκάλι παραφίνη. Αρπάζω την ευκαιρία και παίρνω τη θέση της στο σόου ως "διμερής ερμαφρόδιτος". Μέρος της performance μου ήταν να προκαλώ το κοινό να "ρίξει μια ματιά στα όργανά μου", τα οποία τελικά αποδεικνύονταν ότι ήταν παιδικά μουσικά όργανα [...]"

Μουσική της μπορείς να ακούσεις εδώ και για να μάθεις περισσότερα μπες εδώ, στο δικό της site.

 
 
 
 
Edited by © bananiotis