Δευτέρα, Ιανουαρίου 12, 2009

ισραηλινός αντί ισραηλινού

'Νιώθω ρημαγμένος και καθόλου έκπληκτος. Γνωρίζετε ότι υποστηρίζω κάθε μορφή αντίστασης από μέρους των Παλαιστινίων. [...] Γιατί όλα είναι, καθαρά, ένα δικό μου λάθος. Είναι δική μου η ευθύνη να φέρω τους Παλαιστίνιους πίσω στην πατρίδα τους και στα σπίτια που τους έκλεψε ο παππούς μου, ο πατέρας μου και, δυστυχώς, εγώ.

[...] Το "σύγχρονο κακό" είναι ένα διανοουμενίστικο σύστημα που μας οδηγεί στο "βασίλειο του ανέκφραστου". Δηλαδή στη σιωπή. Θέλουμε να φωνάξουμε και κάτι πάντα μας περιορίζει, λέγοντας ότι η φωνή δεν συνάδει με την ηθική. "Σύγχρονο κακό" είναι η συνεχής κακοποίηση του παλαιστινιακού λαού μέσα από εθνοκαθάσρσεις. Δϋο εκατομμύρια εξαθλιωμένοι άνθρωποι απομονωμένοι, που πεινάνε, βομβαρδίζονται και ο πλανήτης δεν λέει κουβέντα. [...] Είμαστε κατεστραμμένοι άνθρωποι και φοβόμαστε ακόμα και να ψιθυρίσουμε την παντοδυναμία των σιωνιστών. Στο όνομα της ορθότητας απέχουμε από την αλήθεια. Και το χειρότερο; Οι διαπιστώσεις μας μας ωθούν στη σιωπή. [...] Για χάρη της πολιτικής ορθότητας και της φιλελεύθερης ιδεολογίας χάσαμε τα βασικά ένστικτα της επιβίωσης. Όλα αυτά είναι για μένα το "σύγχρονο κακό" και δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι πολύ. Διότι ξέρω πως όταν όλη αυτή η κατάσταση εκραγεί, κανείς μας δεν θα μπορεί να σταματήσει την παλίρροια της οργής.

[...] Ο ρόλος της μουσικής όπως και των τεχνών είναι να αντιτίθενται στις μόδες και να αναζητούν την αυθεντική ομορφιά. Και η ομορφιά είναι που γεμίζει αρετή το ανθρώπινο γένος. Υπό το φως της ομορφιά η ισραηλινή επιθετικότητα και η αμερικανική βαρβαρότητα μπορεί να καμφθούν'.


Δεν τα λέω εγώ αυτά, αλλά ένας Ισραηλινός. Ένας "πρώην Ισραηλινός και πρώην εβραίος" όπως λέει και ο ίδιος.
Gilad Atzmon, μουσικός και συγγραφέας. Το Σάββατο θα είναι κι εκείνος, μαζί με το σύνολό του, τους Orient House, μέρος της Μεγάλης Νύχτας της Jazz στο Μέγαρο Μουσικής. Μισή ώρα μετά τα μεσύνυχτα. Θα είμαστε εκεί κι αυτό γιατί, πέρα από ένα ανοιχτό και τολμηρό μυαλό, ο Atzmon είναι και ένας σπουδαίος μουσικός με ιδιαίτερο ήχο και άποψη πάνω στο σύγχρονο fusion της jazz με τις καταβολές της παραδοσιακής μουσικής.

5 σχόλια:

χ.ζ. είπε...

ο άνθρωπος έχει μεγαλείο...

Costinho πιστεύω πως με τον πόλεμο και την ανοχή των διεθνών κυβερνήσεων, τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που θέλουν ένα πανίσχυρο ευραϊκό λόμπι να κυβερνάει τον κόσμο ίσως δεν είναι και τόσο φαντασία.

χ.ζ. είπε...

Σκέτη αποκάλυψη το σχόλιό μου ε;
: P

costinho είπε...

Ναι, ο διεθνής σιωνισμός υποφέρει και τραντάζεται συθέμελα, όταν κάνεις login στο blogger... :)

costinho είπε...

...αλλά αυτό που μου άρεσε πάνω απ'όλα είναι η γραφή του όρου "ευραϊκό λόμπι", την οποία προτιμώ να αναγνώσω ως περιπαιχτικό συσχετισμό με τη λέξη "ευρώ", παρά ως παράβαση της ορθογραφίας.

Μια άλλη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι ουσιαστικά αναφέρεσαι στα σενάρια λαϊκής φαντασίας (τα οποία πάντα έχουν μια βάση και μια δόση αλήθειας). Γιατί οι επιστήμονες και οι "ειδικοί" θαρρώ ότι σιωπούν ακόμα...

χ.ζ. είπε...

Ναι, βέβαια, βέβαια, επίτηδες έκανα το ορθογραφικό!...
: )

Τώρα όσον αφορά την παρατήρηση έχω δει και βιβλία πάνω στο ζήτημα. Τώρα τι επιπέδου...άλλο θέμα.
Αλλά πάντως τι να πουν και οι επιστήμονες!
Εδώ έχουνε κλάσει όλοι...

 
 
 
 
Edited by © bananiotis