Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2009

codename: Nikita

Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 12 μηνών ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, αφού κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και αντιμετωπίζει, επίσης, την περίπτωση παύσης του αξιώματός του.

Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 12 μηνών (με τελεσίδικη απόφαση) ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου Παναγιώτης Τζανίκος, σχετικά με παρανομίες στην οικοδόμηση του επίσης παράνομου εμπορικού κέντρου The Mall.

Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 12 μηνών ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης, αφού κρίθηκε ένοχος για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία (εμπόρου ναρκωτικών) και ψευδορκία. Από την εκδίκαση της έφεσης, απλώς μειώθηκε ο χρόνος της ποινής.

Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 19 μηνών και επιπλέον χρηματικό πρόστιμο, ο Θέμος Αναστασιάδης και τα μέλη της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας του, ως ένοχοι για παραβάσεις του νόμου περί ασέμνων και του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Ως γνωρίζετε, παρ'ότι μέσα στα κάτεργα, στις κακουχίες και στη στέρηση, είναι όλοι τους καλά και στέλνουν αγωνιστικά το δικό τους μήνυμα στον ελεύθερο κόσμο, ένα μήνυμα ανθρωπιάς, ένα μήνυμα ελπίδας, ελπίδα που γεμίζει τον αγωνιστή δήμαρχο της Αθήνας, ελπίδα που θα δώσει νέα ορμή στο όραμά του, ελπίδα ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ότι ο αγώνας αξίζει και θα δικαιωθεί, ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί, και διπλή και τριπλή ανάπλαση, κόντρα στο σύστημα, κόντρα στα συμφέροντα και στα ξένα κέντρα, κόντρα στους μεγαλοπαράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στους αντιεξουσιαστές που εξουσιάζουν εδώ και εκεί, ελπίδα ότι καμιά θυσία δεν έγινε για το τίποτα και τίποτα δεν πάει χαμένο σ'αυτό τον τόπο, ότι τα σίδερα της φυλακής δεν είναι αρκετά για να λυγίσουν τους μεγάλους άνδρες και τις μεγάλες πράξεις, ούτε να εμποδίσουν τα μεγάλα έργα, αυτά για τα οποία είσαι καμωμένος και τα εμποδίζουν ευτελείς συνήθειες, αυτά τα οποία ζητεί η κολωνακιώτικη ψυχή σου, όχι τα δύσκολα και ανεκτίμητα εύγε, αλλά την Αγορά, το Θέατρο και τους Στεφάνους, τον Άγιο Στέφανο, τον Ελαιώνα, τα όπου γης πάρκα, τα πάρκινγκ, τα τσιμέντα, τα κάγκελα, τα εμπορικά κέντρα. Γιατί, μην το ξεχνάς ποτέ αγωνιστή, τα μεγάλα έργα είναι που θα λυγίσουν τα όποια σίδερα της όποιας φυλακής. Αυτά, άλλωστε, είναι που τα έχουν λυγίσει μέχρι τώρα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μια και έπιασες τον Αγ. Στέφανο, εκεί που είναι έργα όλων των προηγούμενων δημάρχων και είναι όλος παράνομος, δεν είδα καμία καταγγελία...

costinho είπε...

Στο Αγρίνιο να δεις τι αυθαίρετα έχει και στη Χαλκιδική... Αυτό είναι το θέμα μας όμως; Δεν μιλάω ακριβώς για την παρανομία, αλλά για το καθεστώς ατιμωρησίας και ανοχής που την υποθάλπει και -πλέον- την προϋποθέτει. Και από τεκμήρια ένα σωρό αν θέλεις...

"του επίσης παράνομου εμπορικού κέντρου The Mall."
Φαντάσου να το γκρέμιζαν!

 
 
 
 
Edited by © bananiotis