Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2009

όχι άλλη sinead o'connor!

Σύμφωνα με το φίλο μου τον πλακατζή, τον Ηλία, τη μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα στο Στάδιο Καραϊσκάκη θα ανοίξει ...η Sinead O'Connor. Αν αυτό δεν είναι μια από τις μεγαλύτερες πλάκες που έχει ανεβάσει το mixtape.gr, τότε το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις και έπαψε πλάκα να θυμίζει. Και επειδή δεν μπορούμε να υποδείξουμε στο κοινό να αποφύγει το φιλιπποπλιάτσικο, καθ'ότι τα εξώδικα παραμονεύουν, θα αναφωνήσουμε όλοι μαζί 'όχι άλλη Sinead O'Connor!!!', έλεος, τη βαρεθήκαμε, βαρεθήκαμε να τη βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο στα μέρη μας, βαρεθήκαμε την υπέροχη φωνή της, άσε που έχει παχύνει και έχει αφήσει μαλλί, χώρια που δεν γουστάρουμε καθόλου στην ιδέα μιας συναυλίας που δεν θα καταλαβαίνουμε πότε είναι το support και πότε το main act, πότε πρέπει να φτάσουμε στο χώρο, πότε πρέπει να χαζολογάμε και να μιλάμε με τους κολλητούς ή να κάνουμε καμάκι ή να τριγυρνάμε ψάχνοντας για γνωστούς, πότε να κοιτάμε το ρολόι για να περάσει η ώρα, πότε να στηθούμε στην ουρά για μπύρα. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, το μόνο σίγουρο είναι ότι γνωρίζουμε με ακρίβεια το χρονικό σημείο στο οποίο η περίσταση θα μας καλέσει να ...την κάνουμε.

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη συναυλία παρουσιάζει και κάποιες άλλες ιδιαιτερότητες, όπως το γεγονός ότι ίσως να μην έχει καταγραφεί ποτέ ξανά support artist που έχει συνεργαστεί με τον Prince και main act που όχι μόνο δεν το γνωρίζει ο Prince, αλλά και οι περισσότεροι ομιλούντες την αγγλική, καθώς και άλλες διαλέκτους πλην της ελληνικής. Όπως, επίσης, support artist με συνεργασίες όπως οι Public Enemy, ο The Edge, ο Roger Waters, ο Rick Wright, ο Roger Daltrey κελιπά κελιπά και main act που -το πολύ να- έχει όλους αυτούς σε αφίσα στο σπίτι του. Όπως, επίσης, δεν γνωρίζω αν έχει καταγραφεί support artist με πωλήσεις 10 εκατομμυρίων και βάλε δίσκων.

Αυτή, βέβαια, είναι η πρώτη μιας σειράς συναυλιών που πρόκειται να γίνουν το καλοκαίρι και υπακούν σ'αυτό το concept -το οποίο θυμίζει παλιά εξώφυλλα του Διφώνου- το concept του Μεγάλου Support, του ποιος σαπορτάρει ποιον τελικά. Σύντομα πρόκειται να ανακοινωθεί η μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με support τον Nick Cave, η μεγάλη γιορτή του Παντελή Θαλασσινού με support τον Stevie Wonder, η δεκαπενταυγουστιάτικη πανήγυρις της Έφης Θώδη με support την Beyonce, ενώ αναμένεται και το οριστικό confirmation της πολυαναμενόμενης κοινής συναυλίας του Βασίλη Παϊτέρη και του Tom Jones, την οποία θα παρουσιάσει εν είδει κονφερασιέ ο μέχρι-τώρα-που-μιλάμε προπονητής του Τριφυλλιού Henk Ten Cate, ο οποίος θα μπορούσε να είναι και ο φανταστικός γιος τους, όπως τα ντοκουμέντα μαρτυρούν. Όσο για τη δική μας μεγάλη συναυλία, παλεύουμε να κλείσουμε για support τους King Crimson, αν και δύο από τα μέλη τους αντιμετωπίζουν κάτι προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό -είναι και κάποιας ηλικίας- γεγονός που ίσως μας κάνει να στραφούμε τελικά στη σίγουρη και δοκιμασμένη λύση των Radiohead.

ΥΓ. Θυμάμαι, βέβαια, ότι στη μεγάλη περιοδεία των Bad Religion για το 'Recipe for hate', τις συναυλίες άνοιγαν οι ...Pearl Jam, ενώ στον ομώνυμο δίσκο, μέλος της χορωδίας ήταν ο Eddie Vedder, που έκανε γενικά τα backing vocals.

Και μιας και περί stadium rock ο λόγος, απολαύστε εδώ το νέο χιτ του Δόκτωρα Φρυόβολου Χαρούπη και του Μάριου Φουαγκρά Περλόν, το περίφημο 'Έλα έλα', χαρακτηριστικότατο δείγμα του λεγόμενου 'τσουνάμι ροκ'.

4 σχόλια:

lkrory21 είπε...

Χα χα χα! Έγραψες ...απλά!

Cheers!

Έλα, εντάξει!... Επειδή υπάρχει αποθυμένο με την O'Connor από το τρυφερό παρελθόν, βλέπουμε Gano, Sinead και μετά σπιτάκια μας πριν μας πιάσει αναγούλα!...

Ανώνυμος είπε...

Costinho όντως έγραψες και πάλι. Όμως στη θέση σου δεν θα απορούσα καθόλου με όλο αυτό.

Πιο σοκαριστικό είναι να βρεις στο Βερολίνο Πολωνίδα ομιλούσα απταίστως τα ελληνικά να δηλώνει φαν του Ρέμου (συγγνώμη για την τελευταία κακή λέξη, δεν θα το ξανακάνω).

:p

tirourirou είπε...

nomizw oti ayto to post einai eirwniko.
to eixa ypopsiastei alla to katalava otan eipes oti tha kleisete gia support tous radiohead.
nomizw einai ierosylia na eirwneyesai ton pliatsika kai malista diwketai poinika se 7 xwres.

prosexe ta logia sou.
kai fadasou ena kosmo xwris tous pyx-lax.

o.O




PS:oxi allo pliatsika-mono psarantwnh/ batsoi gourounia dolof
-e, tirourirou?
-nai?
-exei paliwsei re.
-a...

 
 
 
 
Edited by © bananiotis