Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2009

10.000 μέρες

Συνειδητοποιώ ότι πλέον για να χαρεί κανείς με κάποια νέα, πρέπει αυτά να είναι παλιά.
Ας πούμε η επανασύνδεση των Faith No More καλή ώρα.

Διαβάζοντας ενημερωτικά σάητ, μειδιάζω και στέκομαι αμήχανα σε ειδήσεις όπως το ότι η συναυλία του Σάκη Ρουβά την 1η Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη σπατάλη νερού και την ανακύκλωση. Παρακάμπτω τη βεβαιότητα ότι μετά το πέρας της συναυλίας ολόκληρα κοντέηνερ θα γεμίσουν με αλουμινένια κουτάκια και πλαστικά μπουκάλια, που έχουν αφεθεί στο χώρο ως απορίμματα και όχι στους συγκεκριμένους κάδους -οι οποίοι βέβαια κι αυτοί θα κάνουν την ειδική εμφάνισή τους μόνο για εκείνη τη μέρα και that's all. Η απορία μου εξακολουθεί να είναι πως μια ποπ συναυλία, μια ποπ μεγαλεπήβολη παραγωγή παρ'ολίγο Μπεν Χουρ -Καλλιμάρμαρο γαρ- είναι δυνατόν να ευαισθητοποιήσει προς αυτή την οικολογική κατεύθυνση. Κι εδώ μιλάμε για τον Sakis, όχι για τον Sting.

Τα ευχάριστα ευτυχώς έρχονται ως αντίβαρο λίγο πιο κάτω. Και είναι παλιά, γι αυτό και ευχάριστα και παρήγορα.
*Γερμανοί αρχαιολόγοι, λέει, ανακάλυψαν φλάουτα από κόκαλα πουλιών και ελεφαντόδοντο, τα οποία χρονολογούνται πριν από τουλάχιστον 35.000 χρόνων και πιθανότατα αποτελούν τα αρχιότερα μουσικά όργανα στον κόσμο.
*Ίχνη του παλαιότερου ανθρώπινου πολιτισμού που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στο Αιγαίο έφερε στο φως η αρχαιολογική ανασκαφή ομάδας Ελλήνων, Ιταλών και Αμερικανών στη Λήμνο. Τα ευρήματα είναι της επιπαλαιολιθικής εποχής, πριν δηλαδή περίπου 14.000 χρόνια.

Προσπαθώ να αναλογιστώ τη μουσική και τους τρόπους της πριν από 35.000 χρόνια. Φυσικά δεν έχω κανένα στοιχείο. Όπως και για το πως συνεννοούνταν στον οικισμό πριν από 14.000 χρόνια ή τι μουσική θα έπαιζαν εκεί, που δεν μπορεί, κάτι θα έπαιζαν. Ξέρω όμως πως είτε σκέψη επιστρατεύσω είτε φαντασία, ό,τι μα ό,τι βγει θα είναι μακράν πιο γενναιόδωρο απ'την αυξημένη ευαισθητοποίηση που θα έχω και θα έχουμε όλοι για το περιβάλλον από τη 2η Ιουλίου και πέρα.

2 σχόλια:

Διάμα είπε...

Άσε και το άλλο: τα ντηλ και τα κονέ με τα μαγαζά και τους παράγοντες της εποχής... ΠΩΣ τα έκαναν πριν 35.000 χρόνια? Ροπαλιά και τάληρο?

Sakis στο Kallimarmaro Hall;;;
Ουάου!...

Πριν από 35.000 χρόνια!... Πουτάνα Μούσα!... Στο DNA μας υπάρχεις!...

 
 
 
 
Edited by © bananiotis