Τρίτη, Ιουλίου 21, 2009

gentlemen, welcome to fight club

Πάντα με εντυπωσιάζει η συνέπεια των αρθρογράφων ειδησεογραφικών φορέων κατά τη σύνταξη των κειμένων και των ειδήσεων, η συνέπεια ως προς το ύφος και τον σταθερό τρίτο ενικό -ή πληθυντικό- σε παθητική φωνή πάντα, ιδιαίτερα όταν αφορά μετανάστες και, κυρίως, όταν αφορά γεγονός στο οποίο οι μετανάστες είναι θύματα επίθεσης. Η συνέπεια στη δεοντολογία του επαγγέλματος-λειτουργήματος και το σαβουάρ βιβρ της ειδησεολαγνίας επιτάσσει να μην κατονομάζεται κάποιος πολίτης που επιτίθεται σε κάποιον άλλο πολίτη, εκτός φυσικά αν είναι προφανές (αλλά ακόμα και αν υπάρχει μια ελάχιστη ένδειξη) ότι ο θύτης έχει ψηφίσει από ΚΚΕ και κάτω ή φέρεται να σχετίζεται με ομάδες από ΚΚΕ και κάτω.
Διαβάζω:
"εκκενώθηκε από τους μετανάστες το κτίριο του παλιού εφετείου", "πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε τρεις ορόφους", "συμπλοκή μεταξύ των αλλοδαπών που έμεναν εκεί", "δόθηκε τελεσίγραφο στους αλλοδαπούς"... γενικά... γενικά πυρκαγιές, γενικά συμπλοκή, τελεσίγραφο δόθηκε, από ποιους δεν ξέρουμε, γενικά χαμός οι μετανάστες...
Διαβάζω επίσης, ότι διάφοροι πολίτες οργανώνουν καθημερινά πογκρόμ με παλούκια και μαχαίρια, εκεί κάτω στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Πλατεία Αττικής, γενικά πολίτες... Όπως αυτοί εδώ και αυτοί εδώ. Αλλά θα μου πεις, αυτά τα λέει το σάητ του Κούλογλου, δεν είναι δα και επίσημα, δεν ξέρουμε τι έγινε ακριβώς, δεν τα είπαν και τα κανονικά κανάλια, τα πρετεντερικά. Σωστά. The first rule of Fight Club is:
'You do not talk about Fight Club'.

Και έτσι, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι για τα δεινά των μεταναστών, τους μώλωπες, τα αίματα και τα ανοιγμένα κεφάλια, για τις συνεχείς προσβολές και κλωτσιές που δέχονται, ακόμα και για τους φόνους και τις εκκενώσεις, δεν είναι υπαίτιος κανείς, δεν υπάρχει ούτε ηθικός ούτε φυσικός αυτουργός, παρά μονάχα ο προσωπικός Tyler Durden τους, ο κακός τους εαυτός, ο φανταστικός τους εχθρός, το fight club που επινόησε κάποια αποστροφή του φτωχού μυαλού τους. Μόνοι τους πλακώνονται, μόνοι τους δεν βρίσκουν δουλειά, μόνοι τους μετανάστευσαν, μόνοι τους ζορίστηκαν, όλα είναι μια απάτη, μια ψευδαίσθηση, ένα παιχνίδι του μυαλού, όλα είναι ένα ψέμα, μια ανάσα, μια πνοή, σα λουλούδι κάποιο χέρι θα μας κόψει μιαν αυγή.
Μια χρυσή αυγή για την ακρίβεια.

2 σχόλια:

Ε, τί να πουν; "Η ελληνική κοινωνία"; "Εμείς;" Αφού είμαστε οι καλύτεροι Πόντοι Πιλάτοι!

Rodia είπε...

Ασε, τα ΜΜΕ δεν εντυπωσιάζονται με τπτ.. εκτός αν γίνει κάνας γάμος στο συνάφι τους, αν μπουσουλήσει κάνα μωρό συναδέλφου ή αν τραγουδήσει καμμιά νότα στραβά ο τραγουδιστής που δεν τους κάθεται καλά. Τα "άλλα" -αυτά που περιγράφεις τόσο καλά, δλδ- περνάνε στα ψιλά, στα ανεπαίσθητα ενδιαφέροντά τους...
Πολύ καλό ποστ! :)

 
 
 
 
Edited by © bananiotis