Τρίτη, Φεβρουαρίου 20, 2007

Dayna Kurtz (επιτέλους έρχεται!)


Η μεγάλη φωνή/songwriter/performer (ποιο να πρωτοπιάσεις είναι αλήθεια...) που ακούει στο όνομα Dayna Kurtz είχε δώσει τα ρέστα της πέρσι το Γενάρη στο Μικρό Μουσικό Θέατρο για δύο βραδιές, όπου την απολαύσαμε και έκτοτε ...κολλήσαμε! Η υπόσχεση στους εαυτούς μας ήταν να ξανάρθει και να κάνουμε τα πάντα γι αυτό, καθ'ό,τι εκείνο το βράδι ήμασταν σίγουροι πως είχαμε απέναντί μας μια από τις πιο εκπληκτικές φωνές που μπορούμε να ακούσουμε σήμερα. Και, ναι, μετά από την ευγενική μας πρόσκληση και σε συνεργασία με το Μικρό Μουσικό Θέατρο, η Dayna επιτέλους ξανάρχεται! Με συντροφιά τις ακουστικές και τις slide κιθάρες της, θα κάνει μια μίνι περιοδεία στη χώρα μας, έχοντας το 'in a silent way' project μας (δηλαδή φωνή, πιάνο, βιολί) να ανοίγει αυτά τα gigs -με περισσότερο χρόνο από τα καθιερωμένα support acts, τόσο που να δικαιολογεί τον όρο "split gig"! Το πρόγραμμα των εμφανίσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 8 & Παρασκευή 9 Μαρτίου:
Μικρό Μουσικό Θέατρο (Αθήνα)
Κυριακή 11 Μαρτίου:
More Steps (Πάτρα)
Δευτέρα 12 Μαρτίου:
Ξυλουργείο Μύλος (Θεσσαλονίκη)
Τρίτη 13 Μαρτίου:
Θέατρο Τεχνών (Λάρισα)

Το δελτίο τύπου κάνει λόγο για ομοιότητες με Nina Simone (στη φωνή), Tom Waits (στα υπόλοιπα). Εκείνη διασκευάζει με την ίδια άνεση Leonard Cohen, Prince και Bill Withers, για να πλουτίσει το ήδη λαμπερό ρεπερτόριο των μικρών της διαμαντιών. Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την Dayna Kurtz ή ν'ακούσουν κάτι τις, μπορούν να επισκεφθούν το επίσημο site της κάνοντας κλικ εδώ ή το myspace της εδώ. Κι όπως λέει και ο Κωστάλας: απολαύστε το ή ζήστε με το παράπονο ότι το χάσατε...

(Σύμφωνα με τη θεωρία του six degrees of seperation, μετά από αυτά τα live θα μπορούμε να λέμε ότι έχουμε ανοίξει live της Norah Jones, του B.B.King, του Antony και των Johnsons, του Rufus Wainwright, του Richie Havens, των Ladysmith Black Mambazo και του Kelly Joe Phelps, καθώς η Dayna το έχει κάνει ήδη...)

 
 
 
 
Edited by © bananiotis