Σάββατο, Ιουλίου 25, 2009

γιούρια βίζιον

Δεν ξέρω ποιος είναι ο Τσίτσας (ή ο Τσίτσα), αλλά η διαπίστωσή του εμένα κάτι μου λέει. Δυστυχώς δεν λέει τίποτα στον κύριο Παναγόπουλο και το κανάλι που όλοι πληρώνουμε -ξεχνώντας πως πρόκειται για τσιφλίκι του- και όπως και να'χουν οι καιροί, θα'ναι στην πρώτη τη γραμμή, Sakis εναλλάσσεται Anna, Anna το δίνει στον Sakis, πάντα εθνικό ζήτημα, πάντα πρώτο θέμα. Όταν οι σοβαροί (εθνικοί) στόχοι εκλίπουν -ας πούμε σε επίπεδο πολιτισμού- τότε γίνεται στόχος και εθνική υπόθεση κάθε μπασκλασάτος διαγωνισμός, όπου μπορεί να κυματίσει η γαλανόλευκη, έστω και by chance, έστω και by the way, με ή χωρίς αξιώσεις, με ή χωρίς Καπουτζίδη, με ή χωρίς υστερίες, με ή χωρίς ουσία. Δηλαδή χωρίς.

Καλά, το θέο τους δεν έχουν οι Τσέχοι. Άκου εκεί αποσύρονται από το διαγωνισμό... Κορόιδα...
Κατώτεροι, θα μου πεις κύριε Παναγόπουλε. Βέβαια. Τους πατήσαμε και στο Γιούρο άλλωστε.

3 σχόλια:

Αυτοί οι Τσέχοι!... Τί απολίτιστοι!...
Ενώ ή Ελλάς, που γέννησε τον Πολιτισμό!...

Starkwell είπε...

Εμένα πάλι η δήλωση του μουσιού Τσίτσα δε μου λέει τίποτα. ''Λόγω χαμηλού ενδιαφέροντος και τηλεθέασης'' λέει αποσύρεται η Τσεχία.
Θα έκανε το ίδιο αν η Eurovision έκανε τα νούμερα της Ελλάδας?

costinho είπε...

Μια λεπτομέρεια ίσως.
Κάποτε η Ελλαδίτσα ήταν στη θέση των Τσέχων. Στα παπάρια της η ΕΡΤ βέβαια. Ήξερε καλύτερα, και λέγε-λέγε, δείξε-δείξε, πλήρωνε-πλήρωνε, κάτι κατάφερε. Τελικά έγινε ανάγκη μας κι αυτό.

Εγώ όμως δεν μίλησα για τα νούμερα. Και ακριβώς η όποια επίκληση της τηλεθέασης εκ μέρους του Παναγόπουλου -που εκρποσωπεί ένα ΚΡΑΤΙΚΟ κανάλι, άρα και ΔΗΜΟΣΙΟ- είναι περισσότερο χυδαία από αγοραία. Και με προσβάλλει πρώτα ως πολίτη (φορολογούμενο) και κατά σειρά ως τηλεθεατή, αλλά και πολιτιστικό ον και μονάδα στον καλλιτεχνικό χώρο.

 
 
 
 
Edited by © bananiotis