Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2009

fascist pigs

Να τα βλέπουμε αυτά εδώ κάτω (ναι, ναι, λινκ είναι, πάτα). Εδώ κάτω που οι διάφορες "πρωτοβουλίες" και "επιτροπές πολιτών" αλωνίζουν και μαζί με τα όργανα του κράτους απονείμουν ξύλο και δικαιοσύνη (κυρίως το πρώτο), δικαιοσύνη όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται, δικαιοσύνη που αφορά μερικούς και συνήθως τους πιο μαυριδερούς, και όλα αυτά να γίνονται κάτω από τη μύτη μας και να μην έχει σηκωθεί ούτε πέτρα. Εδώ κάτω που το νόμιμο είναι και το ηθικό, και εφ'όσον τα κόμματα της άκρας αηδίας βαφτίζονται νόμιμα, άρα πληρούν και τα κριτήρια ηθικής -και εθνικοφροσύνης και πατριωτισμού βεβαίως βεβαίως- άσχετα αν που και που διαπράττουν και καμιά παράνομη πράξη. Αλλά προς θεού, όχι και ανήθικη. Κατά τ'άλλα, Ελλάδα χώρα του φωτός, Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ, πλέη μπουζούκι, σιρτάκι, sir Takis, τα πάντα όλα, φραπέ, τσολιάς, Acropolis, Paros, Mykonos, Santorini, άλλος για την Παροναξία, έλα πάρε πάρε. Πολιτισμός ρε πούστη μου.

Πάρε κι ένα γιουτιουμπάκι αναφορά για πώρωση.

6 σχόλια:

Πες τα, μπας και ξεδώσεις!...
Κωλοέλληνες, ε;....

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω μαζι σου και εγω εχω αηδιασει με την ανοχη και ενισχυση του φασισμου

Ανώνυμος είπε...

Το ότι τους πέταξαν αυγά πάντως δεν αναιρεί το γεγονός ότι εκλέξαν 2 ευρωβουλεφτές ...
Αυτό θα έπρεπε να προβληματίζει του κατα τα άλλα πολιτικά αδιάφορους Βρετανούς.

Για την ιστορία οι ευρωεκλογές στο νησί γίνανε Πέμπτη, μέρα εργάσιμη και ο περισσότερος κόσμος δεν μπόρεσε να πάει ψηφίσει. Και γαμώ τις δημοκρατίες ...
Να ακούγεται και την άλλη όψη ...

costinho είπε...

Άλλοι πέταξαν αυγά και άλλοι πήγαν και τους ψήφισαν, προφανώς. Αυτό που προσπαθώ να πω μέσω της σύγκρισης είναι ότι κι εδώ πήγαν και τους ψήφισαν (και στο περίπου τους έδωσαν αυτό που ήθελαν), αλλά δεν είδα πουθενά να βγαίνουν οι άλλοι που πετάνε τα αυγά. Τι αυγά δηλαδή, κιχ δε βγήκε από κανέναν. μόκο όλοι. Πάνω από 20 χιλιάδες ψήφους κι η Χρυσή Αυγή. Σε ψηφοδέλτιο κι ο δολοφόνος-μπάτσος της χούντας Δερτιλής κι ας ήταν τίγκα παράνομο κάτι τέτοιο, κι ας είχε βγάλει και απαγορευτική απόφαση ο Άρειος Πάγος. Ίδρωσε κανείς; Ναι, λοιπόν, και γαμώ τις δημοκρατίες. Ποια ακριβώς είναι η άλλη όψη;...

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να πω πως γενικα στην Ελλάδα παρουσιάζεται η Βρετανία ως πρότυπο και δεν θα έπρεπε κατα τη γνώμη μου. Είναι μια χώρα που ξέρει καλά να καλλωπίζει την εικόνα της προς τα έξω και να κρύβει τα εσωτερικά της προβλήματα επιβάλωντας πιο αυστηρούς νόμους και καταπιέζοντας όλο και περισσότερο τους πολίτες (βλέπε νόμους για αλκοόλ, CCTV κτλ).
Επίσης ας μην ξεχνάμε την μοναρχία και τα άτομα που κατέχουν καίριες θέσεις χωρίς καν να είναι εκλεγμένοι. Αυτά όλα είναι νόμιμα και κανείς δεν ιδρώνει, πίστεψέ με.
Το ξέρω ότι η Ελλάδα είναι ένα χάος αλλά αυτό που λείπει είναι σωστή ενημέρωση και παιδεία, όχι το παράδειγμα της Βρετανίας. Τέλος θεωρώ και τους Έλληνες (περισσότερο τις νέες γενιές) αρκετά κοινωνικά υγιείς και σκεπτόμενους. Εξεγέρσεις σαν τις αντίστοιχες του Δεκεμβρίου ταρακούνησαν όλο τον κόσμο, δεν το κάνεις αυτό με μια ντουζίνα αυγά.
Λίγη υπομονή και αισιοδοξία ....

costinho είπε...

Συμφωνώ στα περί Αγγλίας και δεν είχα ποτέ μου την εντύπωση ότι η Βρετανία παρουσιάζεται ως πρότυπο. Στη δική μου συνείδηση είναι κάθε άλλο.

Κοινωνικά υγιείς όμως οι Έλληνες και σκεπτόμενοι, είναι μια εξίσου ακραία διαπίστωση. Οι εξεγέρσεις του Δεκεμβρίου ίσως να ταρακούνησαν όλο τον κόσμο. Απ'ό,τι αντιλαμβάνομαι όμως, δεν πρέπει να ταρακούνησαν ιδιαίτερα τους Έλληνες, για τους οποίους ήταν μάλλον άλλο ένα (μπαντ) τριπ που πέρασε και δεν ακούμπησε. Άντε ίσως λίγο ακούμπησε, αλλά πέραν τούτου;... Μόνο υπομονή και αισιοδοξία;...

 
 
 
 
Edited by © bananiotis