Πέμπτη, Οκτωβρίου 09, 2008

what's wrong

"Είμαστε ασήμαντοι και, παρ'όλα αυτά, είμαστε τα μόνα όντα με νοημοσύνη απ'όσα υπάρχουν. Στο παρόν στάδιο ανάπτυξης, ως είδος θα έπρεπε να ζούμε σε μια τέλεια ειρηνική κοινωνία. Έχουμε την τεχνολογία και τα μέσα για να ζήσει ο κάθε ένας από μας σε συνθήκες ιδανικές, ωστόσο δεν έχουμε τη θέληση για να το κάνουμε να συμβεί. Παραμένουμε ηλίθιοι εσκεμμένα, βασικά επειδή είμαστε τεμπέληδες, έτσι δεν αντιδρούμε καθόλου. Στην ουσία είναι σαν να το απαιτούμε. Ποτέ η κουλτούρα δεν ήταν τόσο μπανάλ. Φαντάσου να είχε ο Σοπέν την τεχνολογία που έχουμε σήμερα. Φαντάσου ο Thomas Paine -ή τολμώ να πω ο Μαρξ- να μπορούσε να υπάρξει σήμερα που κανείς δεν συζητάει τίποτα. Δεν σκεπτόμαστε καν να αλλάξουμε το σύστημα, ούτε τώρα που είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά".

Matt Elliott, από τη συνέντευξη στη LiFO (9/10/08).

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.

6 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Αν και έχεις link για τη συνέντευξη θα μου επιτρέψεις να επιστήσω την προσοχή των αναγνωστών σου στα παρακάτω γλαφυρά ειπωμένα! (Γιατί μιλάει για την πιο πολύ σημαντικοτερότερη και καλυτεροτερότατη χώρα του κόσμου και ξέρεις ότι της έχω ιδιαίτερη αδυναμία).

"Είναι αλήθεια ότι αποφεύγεις να πας στην Αμερική;

Ναι, [...] επειδή παραβιάζουν την ιδιωτική σου ζωή. Πέταξα στην Αγγλία πριν από ένα μήνα έτσι η CIA έχει ήδη 64 πληροφορίες για μένα επειδή η κυβέρνησή μου έχει προδώσει τα προσωπικά μου δεδομένα. [...]. Δεν έχω όμως επιλογή. Η Αγγλία είναι η χώρα που γεννήθηκα, [...] αλλά για την Αμερική έχω την επιλογή για το αν θα πάω ή όχι. Δεν θα ικετέψω για μπω σε καμία χώρα. [...] Επίσης αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να μιλήσω ελεύθερα εκεί και αρνούμαι να υποβάλλω τον εαυτό μου σε αυτήν τη βασική έλλειψη ελευθερίας. Είναι πολύ κρίμα γιατί θα ήθελα πολύ να πάω εκεί, αλλά δυστυχώς είναι ζωή σε συνθήκες δικτατορίας.

PanosJee είπε...

νομίζω τα υπεραπλουστεύει, γιατί να μην υπάρχει ο σημερινός Μαρξ; σταμάτησε ο κόσμος να σκέφτεται; όχι

το θέμα είναι ότι δε μπορεί και ο καθένας να έχει απήχηση τεράστια, είναι ο έλεγχος των μεσών, είναι ο ωκεανός πληροφορίας είναι είναι...

πχ ο subcomdanante Marcos υπάρχει και τα γραφτά του υπάρχουν στο δίκτυο, γιατί δε τα διαβάζει ο πολύς ο κόσμος είναι άλλη ιστορία

costinho είπε...

Και μόνο το ότι ηχεί κάπως παράταιρη ή μπανάλ στα αυτιά πολλών (των περισσοτέρων δηλαδή...) η μονοσύλλαβη λέξη 'Μαρξ', ειδικά όταν εκστομίζεται από τα χείλη ενός indie μουσικού, λέει πολλά. Αν διαβάσεις ολόκληρη τη συνέντευξη, αλλά και άλλες συνεντεύξεις του Elliott, θα παρατηρήσεις ίσως ότι το γεγονός πως έχει πολιτικές ανησυχίες και το ότι εκφράζεται συχνά με πολιτικούς όρους (ακόμα και στο μπλογκ του), αντιμετωπίζεται ως ειδική ενασχόληση, χόμπι ή λόξα. Αυτό δηλαδή που διαμορφώνει (ή διαμόρφωνε κατά -άλλους- καιρούς) τη συνείδηση και τη στάση του καλλιτέχνη, λογίζεται πλέον ως κάτι plus, ως παρελκόμενο, το οποίο αν το'χει,'νταξει μωρέ, θα τον ρωτήσουμε και κάτι για την πολιτική αφού το'χει άχτι, μην του χαλάσουμε χατίρι. Με πιάνεις;...

Κατά τ'άλλα, μάλλον συμφωνούμε όλοι. Και ο Matt.

Χ.Ζ. είπε...

Πράγματι τα λέει ωραία. Μάρεσαν αυτά που λέει ότι δε θέμε να αλλάξουμε το σύστημα. Κι επίσης αυτά περί Αμερικής μαρέσανε.
Θα διαφωνήσω λίγο με την κουλτούρα, που είναι μπανάλ. Προσωπικά τα 3-4 τελευταία χρόνια έχω δει νέες δημιουργίες που ήταν τουλάχιστον συναρπαστικές. Απλά συμφωνώ με αυτό που λέει ο panjosee από πάνω, ότι δηλαδή τα μέσα ελέγχουν πολύ τι θα βγει όξω και τι όχι. Πολιτισμός πάντα υπάρχει.
Μάλιστα.

costinho είπε...

Για ξαναδιαβάστε παρακαλώ προσεκτικά και παρακολουθήστε το συλλογισμό του κύριου Elliott. Πολιτισμός πάντα υπάρχει προφανώς, όπως και πάντα τα μέσα έλεγχαν και θα ελέγχουν. Ο Elliott ανήκει σε εκείνους (τους ρομαντικούς; τους ξεροκέφαλους; τους γραφικούς;) που επιμένουν είτε με στίχους είτε με άλλα λόγια είτε με τη στάση τους, να εικάζουν και να ερμηνεύουν την πράξη τους ως μια υπεύθυνη θέση απέναντι στα πράγματα που μας περιβάλλουν, δρώντας πάντα κάτω από το (αυστηρό) πρίσμα μιας ολιστικής θεώρησης της ανθρώπινης εμπειρίας (μα τι έγραψα ο πούστης...). Προφανώς και δεν εννοεί την κουλτούρα ως μπανάλ. Ίσα ίσα, καταδεικνύει την κατάσταση στην οποία ως είδος έχουμε περιέλθει, όπου η όποια -πλέον- σύνδεση με τα ανώτερα ένστικτα του ανθρώπου ηχεί ως κάτι ντεμοντέ, ως ανάξια λόγου ή -στην καλύτερη- ως ματαιοπονία.

Σας το'πα και πιο πάνω. Μάλλον συμφωνούμε. Απλά ο Matt είναι πιο απογοητευμένος ίσως απ'όλους μας. Κρίμα το παιδί. Κι είναι μόλις 33.

Μάλιστα δεν λες τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Read in http://ypexdoras.blogspot.com Σκοπιανοί και Τσάμηδες τρέχουν να δηλώσουν δεσμευμένες ή κατασχημένες περιουσίες τους στο Κτηματολόγιο. Chams, people from Chameria and ex Macedonians seek to register their confiscated land in Land Registry (Ktimatologio). Key words, λέξεις κλειδιά, tagged, tag: Μπακογιάννη, Ντόρα, Ντόρα Μπακογιάννη, Ρωτήστε τη Ντόρα η Νόρα σας απαντάει, Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κτηματολόγιο, προθεσμία υποβολής δηλώσεων, Τσάμηδες, Chameria, Chami, Chams, Τσάμηδες, Κατεσχημένες περιουσίες, Θεσπρωτία, Υπουργείο Εξωτερικών, Διεύθυνση Ιστοσελίδας, Διεύθυνση Πληροφορικής, ip, IP προσωπικό δεδομένο, Ν. 3471/2006, Австралиjци, Македониjа, Егеjска Македониjа, Дора Bakoyannis' Министерство Иностранных Дел, Македония, Канада которые бенефицианты недвижимостей даже в центре Афиныы, центре Афиныы, Афиныы, Cadastre, для Европейского суда по правам человека Страсбург, Άγιο Όρος, Μονή Βατοπεδίου, Μονή Βατοπαιδίου, Θεσμική εποπτεία του Αγίου Όρους, Υπουργός Εξωτερικών, hackers, αναγνωσιμότητα του blog σας, google, altavista, hyperlinks, υπερδεσμοί, Oυράνιο Τόξο, Rainbow, Μακεδονία, Μακεδονία του Αιγαίου, κατεσχημένες περιουσίες, μεσεγγύηση, υπό μεσεγγύηση, περιουσίες, προθεσμία, Συμβούλιο της Επικρατείας, εκτελεστή, εκτελεστή διοικητική πράξη, Βασιλίσσης Σοφίας, Ακαδημίας, Αυτοδιοίκητο Τμήμα του Ελληνικού Κράτους, Search Engine Optimization, υπογραφή του e-mail, άδεια διαχείρισης, ελληνική καταγωγή, H IP μου αποτελεί προσωπικό δεδομένο, Vodafone, υποκλοπές, Σκοπιανοί, Σκοπιανοί Αυστραλίας, Σκοπιανοί Καναδά, von Australien, Macedoniaehemaligen Bewohner von Nordgriechenland, Europäische Gerichtshof für Menschenrechte von Straßburg, Corte Europea dei Diritti Umani di Strasburgo, fortunes that have been put by the law under sequestration, Greek origin, partisans of Rainbow, the legal deadlines to apply to the Court for the nullification of the sequestration existing in their estates, enforceable acte, acte executoire, εκτελεστή διοικητική πράξη, Çamëria, Tsamouriá, prefecture of Thesprotia, Albania. Αλβανία, Sarandë, Thyamis river, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους

 
 
 
 
Edited by © bananiotis